середу, 15 травня 2019 р.

«Бібліотекар – розпорядник долі книг»
         Декому здається, професія бібліотекар полягає в тому, щоб просто взяти з полиці книжку і видати її читачеві. В більшості своїй люди вважають, що вже в такому місці, як бібліотека, будь-хто зможе працювати. А тому щиро дивуються з того, що бібліотечна професія вимагає знань, підготовки в спеціалізованому учбовому закладі. Але ж нині всюди сучасні технології, покладені на новітні системи. Мабуть це і є однією із причин, чому сьогодні цю  спеціальність охоче опановує молодь.
        Який він сучасний бібліотекар? Саме на це питання сьогодні шукали відповіді учні, які завітали до Березанської бібліотеки для дітей разом з працівниками Районного центру зайнятості, які організували цю зустріч.
Питання актуальне. Здається, зараз бібліотекар - це один з тих людей, який повинен вміти все: бути фахівцем з інформаційних технологій, літератором, дизайнером, деколи психотерапевтом, не кажучи вже про функцію «масовика–витівника», адже тиша в бібліотеці сьогодні явище необов’язкове.
        Ця професія вимагає ерудованого, креативного, комунікабельного, розумного, інтелектуального, творчого, справжнього фахівця своєї справи.
           Хочеться задати риторичне запитання: «Чи потрібні бібліотекарі сучасному суспільству? І одразу ж відповісти: «Бібліотеки існують вже багато століть. Як же можна говорити, що це непотрібно! Тим паче, якщо ми будуємо високоосвічене суспільство».
          Ця професія дає змогу спілкуватися з людьми та допомагати їм. Працівник бібліотеки – перша людина, яка дізнається про новини у світі інформації. Люди, які працюють в цій установі, виконують почесну місію - вони несуть людям радість спілкування з книгою.
         Сьогодні у бібліотечній справі залишаються лише ті, хто має покликання до цієї професії, любить її, цінує,  які на ділі, а не на словах доводять  відданість духовній культурі.
Сьогодні на зустрічі з дітьми працівники бібліотеки щиро ділились секретами майстерності бібліотечної справи та розкривали таємниці своєї професії.  Можливо саме вони, ці дітки, виберуть в майбутньому цю професію та стануть провідниками у світ інформації.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.