вівторок, 14 листопада 2017 р.

«Толерантність – це необхідна умова спілкування!»

     Всі люди народжуються вільними й рівними у своїй гідності та правах. Вони наділені розумом й совістю і повинні діяти по відношенню один до одного в дусі братерства. Принцип толерантності є важливою складовою цивілізованого суспільства, в цьому є велика потреба. Тому на генеральній конференції ЮНЕСКО 16 листопада 1995 року було прийнято декларацію принципів толерантності і 16 листопада проголошено як Міжнародний день толерантності.


     До цієї дати в районній бібліотеці відбулася інформаційна мозаїка «Толерантність – це необхідна умова спілкування!», в якій взяли участь учні 6-А класу. Ведуча заходу Катерина Алексєєнко розповіла школярам про значення слова «толерантність» та його широкий діапазон застосування в людських стосунках. Вона акцентувала увагу присутніх на заклику толерантності – «Твори добро!» і додала, що кожен із них повинен вірити в добро, творити його сам, не чекаючи вдалого випадку. Спираючись на цитату Олександра Довженка, «… людина повинна бути Людиною…».
     На закріплення знань з поданої теми, ведуча запропонувала шестикласникам гру, де діти за якостями людини визначали належність до толерантної чи інотолерантної людини.
     В результаті проведеного заходу досягнуто мети – донести до дітей принцип толерантності як необхідний чинник в людських стосунках.

     

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.