середу, 22 листопада 2017 р.

Чарівниця зі Швеції 
     17 листопада в районній бібліотеці для дітей для учнів 4-их класів відбулася літературна вітальня «Чарівниця зі Швеції», присвячена 110-річчю від дня народження швецької казкарки Астрід Ліндгрен. Захід проводився з метою популяризації творів зарубіжної письменниці; заохочення маленьких користувачів до участі в голосному читанні в дійових особах та театралізованих діях за мотивами казок А. Ліндгрен.
     Спочатку ведуча заходу за допомогою слайдової презентації коротко розповіла про дитячі роки життя Астрід та цікаву історію, яка привела її до казкового світу письменниці. Затим запропонувала учасникам заходу «приміряти» на себе ролі казкових героїв – Карлсона, Пеппілотти, Червоної Шапочки, Вовка, а також ведучої. Діти із задоволенням читали уривки із відомих книг «Малий і Карлсон, що живе на даху», «Карлсон вернулся», «Знаменитий детектив Блюмквіст», «Брати Лев’яче серце», «Роня, донька розбійника», «Міо, мій Міо», відгадували афоризми від Пеппі та Карлсона; читали вірш про Пеппі; виконували запальний танок Пеппі; взяли участь у вікторині та грі «Солодкі ліки для Карлсона» (дегустація варення) від Карлсона.
     В результаті проведеного заходу, маленькі користувачі збагатили уяву про далеку країну Швецію, поповнили знання про зарубіжних дитячих письменників, проявили свою ерудицію та творчий талант табажання перечитати казки відомої письменниці.






Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.