четвер, 22 грудня 2016 р.


«Тільки раз у році нічка ця буває, коли Миколай дари посилає»

     Серед багатьох зимових свят найбажанішим для дітей є свято Святого Миколая. Адже в ніч на 19 грудня він приходить в кожну оселю з миром і дарунками, з радощами і гарним настроєм. Цього дня в дитсадках, школах, закладах культури проводять театралізовані дійства, прославляючи Миколая.
     Районна бібліотека для дітей у день Святого Миколая також влаштувала театралізовану літературно-розважальну годину для учнів 4-го класу. Від ведучих школярі глибше дізнались коли і де народився Миколай і що до Святих Всевишній його возвеличив за гарні вчинки, за доброту, за безкорисливість, за любов до дітей. А ще маленькі гості почули народні легенди і перекази, в яких говориться, що Святий Миколай є другим після Бога заступником людей від усіх лих та нещасть. І що він обов’язково приходить до всіх чемних дітей з подарунками, а до нерадивих – з різочками, аби вони задумалися над своєю поведінкою й виправилися до наступного року.
     Отож Святий Миколай завітав в бібліотеку у гості до читаючих дітей разом зі своїми помічниками – Ангелом та Секретарем й приніс величезний мішок подарунків. Але спершу велів прочитати листи, в яких діти просили Святого Отця подарувати їм подарунки, або як ось Іринка, наприклад, просила лише одного – вилікувати маму. Та не всі прохання задовольнив Миколай, адже він усе про всіх знає: як поводили себе діти протягом року, чи слухали маму й тата, чи не ображали друзів, сусідів. Чемні отримали гарні подарунки від Миколая, а хто через свою жадібність замовив великий список, – отримали дріб’язку. На щастя, гості бібліотеки – четвертокласники – усі без винятку виявилися чемними, тож солодкі гостинці від Миколая отримали всі. А ще дітлахів Святий Отче обдаровував подарунками, які вони чесно заробили у конкурсах разом із казковими героями Чортеням Антипком та Бабусею Ягусею, які цього дня були дуже прихильними до дітей. Конкурсів, між іншим, було дуже багато: інтелектуальний конкурс – діти вгадували з яких казок їм прочитали уривки та декламували вірші до свята Миколая; конкурс між командами на кмітливість – скласти «живе» слово, яке б означало відповідь на задану загадку; конкурс між командами на спритність – хто швидше закине в капелюшок «сніжинки» та хто швидше нагодує товариша апельсином; конкурс на орієнтацію – із зав’язаними очима треба зрізати сувенір, що знаходиться на мотузці на відстані і багато інших. Учасниками цим завдань були всі без винятку діти, отож за свою активність їх запросили до бібліотечної кавярні ще й на солодкий стіл. Ось таке чудове і незабутнє свято подарував учням 4-го класу Святий Миколай разом із працівниками районної бібліотеки та спонсором Т.Ф. Половець.
        
         
                         


           





Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.