понеділок, 19 грудня 2016 р.


«Зима іде, свята веде»

     15 грудня в районній бібліотеці для дітей відбулися передноворічні святкові заходи – казкова мозаїка «Зима іде, свята веде» та творча майстерня «Наряджаємо ялинку», на які запрошувались користувачі клубу за інтересами «Дивосвіт».

     Що може бути кращим для дітей, ніж хвилюючі моменти підготовки до веселих свят та їх дивовижний світ? Отож казкова мозаїка, запропонована четвертокласникам бібліотекарем А.П. Голокоз, повела дітлахів святковими стежками, котрих у грудні досить багато. Недарма у народі кажуть: «Зима прийшла – і празники привела». І дійсно, взимку мало не щодня – свято, а найбільше очікують з нетерпінням Святого Миколая та Новий рік. До них ще з давніх-давен готувалися заздалегідь.
     В ніч на 19 грудня до кожної дитини приходить Святий Миколай і кладе під подушечку подарунки. Якщо разом з подарунком дитина отримає маленьку срібну різочку – це попереджувальний знак, що дитині варто задуматись над своєю поведінкою. А взагалі, це свято-оберіг, свято-диво, свято-побажання.

     Наступне свято, якого чекають дітлахи з нетерпінням – це Новий рік, який відзначається з 31 грудня на 1 січня. До нього готуються заздалегідь, прикрашаючи свою оселю і ялинку. Звичай прикрашати ялинку – дуже давній. Йому близько 2 000 років. Спочатку використовували ялинкові гілки. Самі ж ялинки прикрашають свято з 30-их років XIX століття. Навиків вбрання новорічної красуні членів клубу за інтересами «Дивосвіт» вчили на годинах творчої майстерні «Наряджаємо ялинку». У вправних руках його керівника Алли Пилипівни відпрацьована електролампочка перетворювалась у яскравого Сніговика, а звичайні кольорові смужки втілювались у гаряче, сповнене любовю, серце. З не меншою любовю діти власними руками створювали для домашньої ялинки ці новорічні шедеври. 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.