четвер, 11 березня 2021 р.

"Подорож у школу"

10 березня від бібліотеки для дітей в Березанську школу Березанський ЗЗСО до третьокласників навідалась бібліотекар Alla Golokoz для проведення літературного заходу "Подорож у школу", що присвячений 207 річниці з дня народження великого українського митця - Тараса Григоровича Шевченко. Захід включав в себе мультимедійний формат з літературними іграми (наприклад, гра «Що ми знаємо про Кобзаря»), інтерактивним спілкуванням, поетичними та музичними виступами та презентацією книги «Книга –мандрівка Україна».
Останнє діткам сподобалась найбільше, адже подорожуючи сторінками книги-мандрівки, вони дізнавались про славетні місця України, що пов’язані з іменем Кобзаря, а саме: про місця Черкащини, с. Моринці та с. Кирилівку, де народився Шевченко та де проходило його дитинство , Тарасову гору у місті Каневі. Гортаючи сторінки життя маленького Тараса, учні третіх класів дивились мультфільм «Як Тарас Шевченко став зіркою», разом декламували вірші, слухали звуки бандури та співали разом «Садок вишневий коло хати».
У літературній спадщині Т. Г. Шевченка особливе місце посідає його остання книжка “Буквар”, у якій він бачив своє геніальне педагогічне дитя. Тому всі гості заходу завітали до віртуального музею мініатюр та дізнались про витвір майстра Миколи Сядристого – мікроскопічний «Буквар»Тараса Шевченка, що поміщається в букву «О».
За словами Алли Голокоз, час пролетів непомітно й на одному диханні. Вона була приємно вражена яскравим відгуком в зацікавлених дитячих очах, тому щиро дякує маленьким читачам 3-А, 3-Б, 3-В класу та їхнім класним керівникам і вчителям за можливість такого щирого спілкування.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.