середу, 22 січня 2020 р.

«Україна єдина – Україна одна»
            Кожна людина про щось мріє. Великі мрії мають цілі народи. Українці століттями мріяли жити разом і самим господарювати на своїй землі. 101 рік тому, у 1919 році, ця мрія нарешті здійснилась:
22 січня було урочисто проголошено Акт Злуки всіх українських земель в одну спільну Соборну Українську державу. Відбулося це на Софіївській площі у Києві. Цей день став всенародним святом, столиця була прикрашена синьо-жовтими прапорами, у церквах відправляли богослужіння, відбувся військовий парад. Так здійснилася споконвічна мрія українського народу.
Про цю історичну подію та про сьогоднішні мрії українців говорили у районній бібліотеці для дітей під час інформаційної години «Україна єдина - Україна одна».  Метою заходу було формування національної свідомості школярів, виховання у них почуття патріотизму.    
Працівники  бібліотеки організували книжкову виставку: «Україна – Соборна держава», на якій представлена література, що висвітлює тернистий шлях України до соборності, періодичні видання, на сторінках яких висвітлюється дана подія. Заходи допомагають не лише краще пізнавати історію нашої держави, а й сприяють піднесенню національної свідомості. День Соборності - це нагадування про те, що сила нашої держави - в єдності українських земель. 
Кожну державу формує народ, який живе на її теренах і творить національну культуру. Саме на національній свідомості громадян будується країна, що посідає гідне місце серед інших країн і впливає на події у світі.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.