середу, 9 жовтня 2019 р.

«Ми з України - козацького роду»

9 жовтня працівники районної бібліотеки для дітей організували і провели патріотичну годину «Ми з України - козацького роду» для учнів 1-Б класу. Захід приурочений до Дня українського козацтва, Дня захисника України, дня Покрови, що відзначаються в Україні 14 жовтня.
На початку заходу бібліотекарі розповіли про традиції святкування дня Покрови  в Україні. Діти пізнали історію виникнення українського козацтва та легенду про українських вояків, які вважали Божу Матір своєю Заступницею. Дізналися: хто такі запорожці та  як ставали ними,  про героїчні звитяги козаків, їх походи, побут та звичаї.  Колись козацтво виконало покладену на нього історичну місію і врятувало український народ від загибелі. Сучасні козаки гідні слави своїх предків. І це доводили учні. Особливо цікаві завдання чекали учнів під час конкурсів  «Козацька кмітливість», «Приготування кулешу», «Найсильніші духом». Перемогла, як завжди у козаків, дружба.

 На завершення, бібліотекар запросила всіх познайомитися з виставкою літератури про славне минуле та героїчне сьогодення захисників України.
Метою заходу було розширення знань учнів про історію славного українського козацтва, виховання почуття патріотизму,  національної гідності та побратимства, популяризація надбань і традицій славних запорожців.
Захід пройшов жваво і весело, активними були і козаки, і маленькі козачки.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.