суботу, 28 вересня 2019 р.

«Бібліотеці для дітей – 70!»

                                                                 Премудросте земна, бібліотеко!
                                                                 Віват тобі, хранителько свята!
                                                                 До тебе йдуть і зблизька, і здалека,
                                                                 Щоб почерпнуть від тебе лиш добра.

            Бібліотека – це той храм, де завжди народжується і зберігається духовність. У давнину бібліотеку називали «дім життя», «притулок мудрості», «аптека для душі». Сьогодні дитячій «аптеці для душі» виповнюється 70  років.       Ювілей  районної бібліотеки для дітей - це та дата,   коли можна оцінити пройдений шлях, згадати добрим словом тих, хто присвятив своє життя дитячій бібліотеці і, звичайно, накреслити плани на майбутнє.
            А ще, ювілей - це усмішки і квіти. Ювілей – це музика і вітання, гарний настрій і побажання. І, звичайно ж, гості.  До бібліотеки на зустріч із дитинством завітало багато гостей, серед яких почесні ветерани бібліотечної справи  Заварикіна Валентина Іванівна  та Максименко Асміральда  Йосипівна.
            З вітальним словом до гостей звернулася директор Березанської централізованої бібліотечної системи Туманова  Є.А.  Привітавши всіх присутніх з ювілеєм, Євгенія Андріївна подякувала голові селищної ради Хоміцькому В.А. за корисний і такий необхідний  подарунок   – це придбання меблів  для наших найменших читачів.
            І, звичайно, яке ж свято без казки! Працівники підготували для своїх читачів чудову подорож у Країну Чудес. Аліса провела гостей до чудової країни Задзеркалля, в якій святкували день народження бібліотеки герої казок, які полюбляють читати всі – і дорослі, і малі. Розважали малечу іграми і забавами Кролик та Павучок, Квіткова Фея та Цариця Сходу. А приймала гостей сама Чорна Королева Задзеркалля.

 Чудовим доповненням до свята стали музичні привітання від Губернаторова Нікіти та Безниско Мілени. Дітки  пречудово долучилися до квіткового флеш-мобу та потанцювали з казковими героями і святковим Тортиком. Не залишились наші маленькі гості і без солодощів, за що ми щиро вдячні Яцюх Наталії В’ячеславівні за спонсорську підтримку свята та солодкі подарунки для дітей. Також виражаємо свою вдячність  Будинку творчості школярів за музичний супровід та надані декорації і костюми.
            Наша бібліотека – це наша історія. Читачі нашої бібліотеки успішно беруть участь у творчих конкурсах,  проектах, акціях. Особливо пишаємось ми своїми перемогами, бо неодноразово  наші читачі були нагороджені дипломами та грамотами за високі досягнення. Тут живе дух юності, романтики, оптимізму та надії.
            Є на планеті дороге серцю місце – рідна наша бібліотека. Схиляються до самої покрівлі каштанові віти, тихо кружляє дух казок. І кожного дня, мов крихітні гомінливі струмочки, зливаючись у єдиний бурхливий потік, прямують сюди діти. І так багато років... обличчя.. обличчя.. обличчя... Але ти, бібліотеко, пам’ятаєш їх усіх. Скуйовджених і охайних. Бешкетників і сором’язливих. Веселих і сумних. І ось уже нашій бібліотеці 70 років. Або тільки 70? Віримо, що ми  відсвяткуємо ще не один ювілей !!!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.