четвер, 19 вересня 2019 р.

 «Разом проти булінгу»
            16 вересня стартував тиждень протидії булінгу в школі. В рамках інформаційної кампанії  працівники  бібліотеки для дітей провели бесіду  на тему: «Як протидіяти булінгу».
            Дітям   розповіли, що причинами частих проявів агресії та цькування інших дітей можуть бути бажання звернути на себе увагу, мати авторитет серед однолітків; потерпання від насильства у власній сім’ї; психологічна схильність до агресії, нездатність контролювати свій гнів; в окремих випадках – самозахист, побоювання стати жертвою булінгу з боку інших.
            Бібліотекарі розповіли та показали відеоролики, що таке булінг, які види булінгу бувають та як відрізнити булінг від шкільних жартів. Запитували у дітей, що вони знають про таке явище, чи зустрічалися з ним, про наслідки та відповідальність неповнолітніх за такі дії.
            Дітям порадили:
– розвивати себе, бути сильними особистостями, адже таким людям  немає потреби самостверджуватися за рахунок іншого;
– більше  спілкуватися з батьками, незважаючи на їхню зайнятість. Тато чи мама – найближчі люди, які  вислухають, підтримають, порадять та допоможуть у  будь-якій ситуації;
– не замикатися в собі, говорити про свої проблеми. Мовчання – не вихід!
– звертатися за фаховою допомогою (правовою та психологічною) до фахівців або до поліції у разі, якщо Ви чи Ваші друзі постраждали від булінгу.
             Булити не круто – і ми раді, що долучилися до процесу формування твердої правової позиції наших маленьких громадян.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.