вівторок, 5 лютого 2019 р.

«Інтернет для людини: перспектива чи загроза»
Можливість отримати будь-яку інформацію не виходячи з дому – зараз це не фантастика, а реальність. І це стало можливим завдяки Інтернету. Крім того, що Інтернет дозволяє тобі знайти потрібну інформацію, мережа значно розширює коло твого спілкування.
Але спілкування в Інтернеті приховує небезпеку, яка проявляється в тому, що ми не бачимо свого віртуального знайомого, а тому не можемо бути впевненими у тому, що ця людина безпечна для нас.  І одним з найважливіших завдань дорослих – це застерегти наших дітей, зробити Інтернет безпечним.
            На цьому тижні в Березанській районній бібліотеці для дітей пройшли заходи до Всесвітнього дня безпечного Інтернету. Працівники    бібліотеки для дітей   провели годину застереження «Інтернет для людини: перспектива чи загроза».
            Молодші школярі змогли перевірити свої знання про безпеку в Інтернет-просторі, а також дізнались багато нового про корисні Інтернет-ресурси, які можна використовувати для пошуку інформації в Глобальній мережі. Маленькі юзери відповідали на запитання гри-презентації, розгадували загадки і дивились відеороліки, в яких розповідається про Всесвітнє павутиння.
             І наостанок всі присутні ще раз пригадали десять «золотих» правил безпечного використання Інтернету. Пропонуємо цю інформацію всім взяти до уваги, бо бути проінформованим означає бути озброєним!
Правила безпечного використання Інтернету дітьми:
1. Нікому без дозволу батьків не давати особисту інформацію: домашню адресу, номер домашнього телефону, робочу адресу батьків, їхній номер телефону, назву й адресу школи.
2. Якщо знайдете якусь інформацію, що турбує вас, негайно сповістіть про це батьків.
3. Ніколи не погоджуватися на зустріч з людиною, з якою ви познайомилися в Інтернеті. Якщо все ж таки це необхідно, то спочатку потрібно спитати дозволу батьків, а зустріч повинна відбутися в громадському місці й у присутності батьків.
4. Не посилати свої фотографії чи іншу інформацію без дозволу батьків.
5. Не відповідати на невиховані і грубі листи. Якщо одержите такі листи не з вашої вини, то сповістіть про це батьків, нехай вони зв'яжуться з компанією, що надає послуги Інтернет.
6. Розробити з батьками правила користування Інтернетом. Особливо домовитися з ними про прийнятний час роботи в Інтернеті і сайти, до яких ви збираєтесь заходити.
7. Не заходити на аморальні сайти і не порушувати без згоди батьків ці правила.
8. Не давати нікому крім батьків свої паролі, навіть найближчим друзям.
9. Не робити протизаконних вчинків і речей в Інтернеті.
10. Не шкодити і не заважати іншим користувачам.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.