четвер, 31 січня 2019 р.


Геокешинг «Загадки Антарктиди»
Мало хто знає, що у цьому році відзначають 198-му річницю відкриття Антарктиди. А наші маленькі читачі районної бібліотеки для дітей відсьогодні знають все про цей найпівденніший і найхолодніший континент.
Бібліотекар Голокоз Алла Пилипівна, яка на час подорожі перетворилась в Книжечку – Мандрівочку, відправилась разом з дітками та своїм помічником – котом Шантіком, до Антарктиди. Юні читачі дізнались про цей материк багато цікавого! Що він майже весь покритий гігантським льодовиком, а в деяких місцях товщина крижаного покрову досягає 5 кілометрів.  Що це – найхолодніше місце на Землі. Взимку температура повітря сягає 80 градусів морозу, а влітку – 20 градусів морозу. Що в  Антарктиді водяться пінгвіни, тюлені та кити, які виживають у сурових умовах тільки завдяки товстому шару жиру. Він захищає їх від холоду. Там майже немає рослинності, тож не дивно, що в Антарктиді немає постійного населення.
Антарктида – єдиний материк, який не належить нікому. Це – материк міжнародного співробітництва, справжніми господарями континенту є науковці різних частин світу. Тут  є  і українська наукова станція, на якій працюють українські вчені. Вони вивчають і досліджують природу, клімат цього краю, проводять метеорологічні дослідження.
Діти, включивши свою уяву, самі змогли перепливти через моря та океани, перелетіти безліч кілометрів, щоб побувати на загадковому материку. І, звичайно не обійшлося від захопливих оповідань, загадок та розкриття безлічі загадкових таємниць!
Зустріч видалася такою веселою та цікавою, що наші гості ще дуже довго не хотіли розходитись по домівках. Але рік тільки розпочався, тож у наших маленьких користувачів попереду ще багато нових пізнавальних відкриттів та пригод. Ласкаво просимо до нашої бібліотеки!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.