середу, 30 січня 2019 р.


«Любіть Україну, як вірні сини,
Віддати життя їй готові,
Як юні сини, що життя віддали
Під Крутами всі, як герої».

«Неймовірно важко це забути…Біль навік запікся і застиг»
Районна бібліотека для дітей продовжує  цикл тематичних   заходів, присвячених історичному минулого нашого народу. І сьогодні з метою формування національної свідомості, патріотичних почуттів та усвідомлення актуальності цих  понять в нашому житті, було проведено годину вшанування пам’яті героїв Крут.
            «Якщо народ не знає своєї історії і не несе за це відповідальності, то будь-хто може скористатися такою слабкістю і висвітлити історичні факти по-своєму, задля своїх інтересів. Саме тому ми повинні знати свою історію, своє минуле, а історія наша полита кров’ю і сльозами». Саме такими словами бібліотекар Спаська А.В. розпочала розмову з дітьми, вона цікаво та доступно розповіла присутнім про бій під Крутами, наголосивши на тому, що 29 січня 1918 року – це не лише день скорботи за українською молоддю, а й день величі духу української нації. Жертовності та героїзму Крут забувати не можна. Бібілотекар ознайомила присутніх з літературою, яка є в бібліотеці з цієї теми. Також переглянули тематичну виставку «Крути. Пам’ятай їх подвиг». Наприкінці заходу бібліотекарі разом з юними користувачами бібліотеки вшанували пам'ять Героїв хвилиною мовчання.
            100 років тому 300  «мучнів українських»  пішло в безсмертя. Юнаки - герої показали приклад мужності, відданості і незборимості духу. Герої не вмирають, вони живуть у пам’яті і справах наступних поколінь.
      І ми бажаємо всім бути  справжніми українцями, такими,  як герої Крут. Вивчати  історію свого народу, пишатися минулим свого народу, щоб  воно надихало всіх нас на боротьбу за краще життя. 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.