вівторок, 29 січня 2019 р.

«СВІЧА ГОЛОКОСТУ НЕ ЗГАСНЕ»
27 січня у всьому світі відзначається Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту. Голокост – це події, пов’язані з великими людськими втратами.
Починаючи з середини ХХ ст. слово «Голокост» стало загальновживаним по відношенню до хвилі терору проти єврейського населення, розпочатого Гітлером, та винищення нацистами під час Другої Світової війни євреїв та інших народів Європи.
       З приводу Дня пам'яті жертв Голокосту працівниками Березанської районної бібліотеки для дітей було проведено годину - реквієм «Голокост – скорботна пам'ять»  по вшануванню  загиблих під час Голокосту.
            Бібліотекар Спаська А.В. у своїй бесіді назвала історичні факти, які увійшли в історію, як трагедія ХХ століття та передала всю глибину трагізму приречених на смерть людей. Діти  переглянули відеоролик, де  коротко  розповідається про Голокост, з   розповіді бібліотекаря  вони дізналися що  означає це вбивче слово, вшанували пам’ять   невинно убієнних, переглянули принесені документальні фотографії тих  часів, ознайомилися з представленими на виставці книгами.
            Під час проведення заходу  учні висловлювали власну думку щодо Голокосту, ділилися враженнями про події та глибоко співчували жертвам цієї трагедії та тим людям, які дивом врятувалися від масового знищення нацистами. На жаль багато людей нічого не знають про Голокост, який забрав мільйони людських життів. Пам’ять про Голокост необхідна, щоб наші  діти не стали жертвами, катами чи байдужими спостерігачами.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.