вівторок, 13 листопада 2018 р.

«Толерантність врятує світ»
          16 листопада в усьому світі відзначається Міжнародний день толерантності. Що означає поняття толерантності? Чи завжди ми в житті толерантні до інших людей? Які якості має толерантна людина і як їх виховати в собі? На ці та багато інших запитань сьогодні взялися відповісти працівники дитячої бібліотеки, організувавши зустріч зі школярами.
Діти уважно слухали притчі мудрих людей про любов і повагу, про терпимість і доброзичливість, про підтримку один одного в тяжкі хвилини. Щоб глибше зрозуміти поняття «толерантності»  до уваги дітей було запропоновано конкурс «Квітка толерантності». Діти створили  квітку на кожній пелюстці, якої були зазначені риси толерантної людини і діти мали можливість ознайомитись з цими рисами і в подальшому розвивати їх у собі. Також бібліотечними  працівниками  був проведений конкурс «Особливий аркуш паперу»  на знак того, що «МИ РІЗНІ, АЛЕ МИ – РІВНІ». В кінці  заходу провели вправу «Скажи другу комплімент», і тут не залишилось сумніву, що зустріч провели не даремно.
Діти зрозуміли, що дуже важливо сприймати людей такими, яким вони є, навіть коли їх уподобання відмінні від наших.  А на всій земній кулі ми зустрінемо ще інших різних людей. Не варто бути «такими як всі», але необхідно поважати інші думки і вміти  відстоювати власну позицію. Ми можемо жити в злагоді одне з одним, цінувати одне одного, приймати всіх такими, якими вони є, тобто бути толерантними одне до одного.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.