пʼятницю, 25 травня 2018 р.

«День  обласної  бібліотеки для дітей

  ім. В.О. Лягіна в регіоні»

З метою підвищення статусу дитячого читання в суспільстві, подальшого розвитку бібліотек, що обслуговують дітей і підлітків як інформаційних центрів і центрів читання  на Миколаївщині, Миколаївська обласна бібліотека для дітей  ім. В.О. Лягіна спільно з  Березанською районною бібліотекою для дорослих та районною бібліотекою для дітей провели 24 травня 2018 року Професійний виїзний день "День обласної бібліотеки для дітей ім. В.О.Лягіна в регіоні".

Організаторами заходу є управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації та Миколаївська обласна бібліотека для дітей  ім. В.О. Лягіна, а Березанська районна  бібліотека для дорослих та районна бібліотекадля дітей  виступили у ролі партнера та бази проведення заходу.
          Програма  Професійного дня  була надзвичайно насиченою та містила  в собі два блоки: практично-консультативний (професійна сесія) та презентативний (проведення Свята літніх читань – літературного квесту).
         Під час професійної сесії «Змістовні пріоритети сучасного бібліотечного обслуговування дітей» спікерами виступили провідні фахівці Миколаївської обласної бібліотеки для дітей  ім. В.О. Лягіна. Форми навчання, запропоновані організаторами - переважно практичні, або ж націлені на консультування бібліотекарів з питань використання фахових ресурсів у своїй професійній діяльності.
    Директор обласної бібліотеки для дітей ім. В. О. Лягіна Жайворонок Тетяна Анатоліївна у вступному слові на тему «Бібліотечний простір для дітей: основні аспекти змін» окреслила виклики, з якими стикаються сучасні бібліотеки для дітей, наголосила  на необхідності пошуку бібліотеками нових форм комунікації з користувачами-дітьми, нових "сфер впливу" у структурі дозвілля дітей цифрової ери.
      Гарною складовою Професійного виїзного дня став літературний квест «Моя сім’я, книжка і я», проведений бібліотечними фахівцями  обласної бібліотеки для дітей ім. В. О. Лягіна за участю учнів 1-4 класів Березанської ЗОШ I-III ступенів. Учасники виконували різноманітні завдання, відгадували ребуси, щоб на фініші скласти і прочитати гасло Свята літніх читань «В літку грай, відпочивай і з родиною читай!». Чотири команди «Жовтих», «Синіх», «Червоних»  та «Зелених» з честю пройшли всі етапи квесту. Квест приніс всім безліч позитивних емоцій.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.