пʼятницю, 27 квітня 2018 р.

День сімейного читання 
«Дитина – дзеркало родини»
     25 квітня в рамках обласної літературної акції, присвяченої 100-річному ювілею В.О. Сухомлинського, в районній бібліотеці для дітей відбулася акція під назвою «День сімейного читання «Дитина – дзеркало родини». 
     Даний захід проводився з метою популяризації творчості українського письменника В.О. Сухомлинського; підвищення інтересу у дітей та батьків до спільного читання кращих творів української дитячої літератури; формування високої читацької культури дітей методом розширення обізнаності батьків про дитячу літературу; сприяння розвитку спільних творчих здібностей дітей та батьків; стимулювання творчого міжособистісного спілкування дитини та батьків, спрямованого на творче самопізнання особистості через книгу.
     Участь в літературній акції взяли учні 5-го класу та їх батьки, заступник директора Березанської ЗОШ з виховної роботи, вчитель етики Радченко Альона Сергіївна та психолог і класний керівник Корінецька Альона Леонідівна.
     В ході акції було проведено цикл заходів: урок доброти «Людина починається з добра»; огляд-презентація по творчості В.О. Сухомлинського «Серце віддаю дітям»; міні-інсценізація казок В.О. Сухомлинського «Коли ваш день народження», «Важко бути людиною» та «Сива волосинка».
     Діти разом із батьками створили з власних малюнків колаж «Добро починається з тебе» та виставку малюнків «Сторінками казок В.О. Сухомлинського», що сприяло спільному розвитку їхніх творчих здібностей.
     Заступник директора школи з виховної роботи запропонувала дітям цікаву гру «Сонечко на ім’я Добро», кожен учасник якої називав власну версію розуміння поняття «добро» і записував на сонячних промінчиках. Так утворилося сонечко з промінчиками милосердя, турботи, щирості, ввічливості, поваги, дружби, чесності, скромності. Така гра сприяє формуванню позитивних людських чеснот й розвитку в дитині культурного стержня.
    Психолог Альона Леонідівна запропонувала дітям та їх батькам провести психологічні вправи «Дзеркало» та «Долонька», під час яких учасники мали можливість відчути дзеркальне відображення своїх емоцій в парі «дитина-мама» та батькам перелічити  позитивні якості своїх дітей.
   Дітям та їх батькам також було запропоновано перегляд літератури «Джерело добра і любові» з метою, що кожна книга з цієї виставки, прочитана в колі сім’ї, сприятиме розвитку родинних спілкування, диспутів, інтересів.
В результаті проведеного заходу  було досягнуто  поставленої мети, а саме: розширились  знання  психологічних стосунків між батьками і дітьми завдяки уроку «Доброти» та  психологічним вправам «Дзеркало», «Долоньки»,  побудованим на творчості В.О.Сухомлинського.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.