середу, 28 березня 2018 р.

 «Щасливий дар – творити для дітей»

     Під такою звучною назвою 27 березня в районній бібліотеці для дітей відбулася літературна година в рамках Всеукраїнського тижня книги.  Цей захід був приурочений до115-річчя від дня народження української дитячої письменниці Наталі Забіли. Тож з метою збагачення і розширення знань учнів про життя і творчість письменниці, виразного читання, формування у свідомості дітей позитивних людських чеснот, з учнями 4-го класу було проведено голосні читання «Казки про яблучко, срібну мисочку та сміливу хвору дівчинку». Під час читання було звернуто увагу на виразність та на риси характеру, притаманні головній героїні цієї віршованої казки – хворій дівчинці, яка допомогла своїм рідним і друзям у визвольній боротьбі проти поневолювачів.
     З казкою «Олівець-малювець» знайомились по-особливому: сіли діти біля столу, взяли діти олівець, розгорнули папірець: «… Треба тут намалювати отаку здорову хату! Вікна. Дах. Димар на нім. З димаря — великий дим! Ось травичка. Ось доріжка. Ось дитинка. Ручки. Ніжки…»
     Усе відбувалося за сценарієм, як у казці. Діти малювали дитинку у спідничці і червоних черевичках; під віконцем квіти запашні; ліс густий, кошлатий і дерев у нім багато. Такий спосіб знайомлення з казкою надихає на розвиток творчості, розвиває політ фантазії, робить світ яскравішим і добрішим.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.