четвер, 22 березня 2018 р.


«В долонях Всесвіту – Земля»
     20 березня в районній бібліотеці для дітей за участі учнів 5-6 класів відбувся екотелетайп «В долонях Всесвіту - Земля», приурочений до Всесвітнього дня Землі. Захід проводився з метою формування у підростаючого покоління екологічної культури; розширення світогляду про цінність та багатство природи; виховання любові до рідного краю та дбайливого ставлення до природи.
      «Природа щедро обдарувала нашу землю. Вона – неоціненне багатство, джерело здоров’я й радості. Ми із задоволенням милуємося навколишнім світом природи – її золотими пшеничними нивами, широкими луками, густими лісами, могутнім Дніпром, вдихаємо п’янкі ароматами квітучих садів та квітів. Ми любимо природу. А чи справжня ця любов?» - саме з таких слів почала захід бібліотекар Ірина Поручник, перейшовши до головної проблеми світу - екологічної. Вона розказала дітям про фактори негативного впливу на природні багатства землі. Для кращого засвоєння поданого матеріалу дітям було запропоновано перегляд літератури «Наша планета – колиска життя» та продемонстровано відеофільм «Вплив людини на екологію». Завершальним етапом екотелетайпу була вікторина у вигляді подорожі із зупинками на трьох станціях: «Квіткове розмаїття», «Наші друзі - птахи», «У світі тварин».
     Даний формат заходу допоміг учням збагатити знання про багатогранний світ природи, зрозуміти екологічні проблеми сьогодення та можливість внесення кожної людини в справу охорони природи.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.