пʼятницю, 23 лютого 2018 р.


«Клуб знаменитих капітанів»
     22 лютого в районній бібліотеці для дітей відбувся літературний конкурс ерудитів за творчістю французького письменника, класика пригодницького жанру Жюля Верна «Клуб знаменитих капітанів». Захід проводився з метою ширшого знайомства з творчістю Жюля Габріеля Верна; збагачення уяви навколишнього світу; розвитку логічного мислення, пам’яті; набуття навиків швидкого реагування та знаходження правильної відповіді; прищеплення любові до читання; бережливого ставлення до книги.

     У лютому великому мрійнику і фантазеру Жюлю Верну виповнилося 190 років від дня народження. Його пригодницькі та науково-фантастичні романи й по сьогоднішній день користуються великим попитом серед дітей багатьох країн світу. Тож для учасників було організовано знайомство з найкращими творами письменника за допомогою відео-слайдів та запропоновано перегляд літератури «У морській стихії Жюля Верна».
     Оскільки більшість героїв романів Верна – моряки, то учасників літературного конкурсу було поділено на дві команди, очолювані знаменитими морськими капітанами Немо і Грантом. Під час умовної подорожі у літературний світ Жюля Верна, членам команд було запропоновано розминку «Ким став малий Ж. Верн?», у ході якої задавалися питання по біографії письменника. Затим проводились вікторини по романах «Пятнадцятирічний капітан» та «Діти капітана Гранта». Школярі проявили інтерес до конкурсу, продемонстрували активність та обізнаність у творчості Ж. Верна.
    




Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.