пʼятницю, 23 лютого 2018 р.


«В Україні проживаєш, а чи мову її знаєш»
   
  22 лютого в районній бібліотеці для дітей відбувся мовознавчий турнір «В Україні проживаєш, а чи мову її знаєш», на який було запрошено учнів 4-А класу. Захід проводився з метою поглиблення знань про витоки української мови та її багатство, популяризації рідної мови, виховання гордості за мовні надбання українського народу, почуття патріотизму.
     Формат заходу передбачав подачу інформації про витоки української мови за допомогою віршів, легенд, пісень, смішинок, народних висловів, прислів’їв, приказок, конкурсів «Віночок українських пісень», «Відгадай загадку», «Скоромовки – хто швидше?», «Закінчи прислів’я», літературних ігор «Загублена буква», «Щось тут не так…», «Заримуй вірші», «Приховані імена», «Ноти в словах», «Віночок чарівних слів».
     Учням було запропоновано перегляд літератури «Бринить струмочком рідна мова», представлений українськими книгами «Мовограй», «Словограй», «Українська народна мудрість», «Тлумачний словник української мови», «Українські народні пісні», «Українські прислів’я».
     Під час проведення мовознавчого турніру діти поглибили знання про витоки української мови; ширше познайомилися з красою і багатством рідної мови за допомогою поетичного слова; набули досвіду активного спілкування та творчого мислення, згуртованості та дружньої підтримки.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.