понеділок, 29 січня 2018 р.

Гра-подорож «Шляхами Шарля Перро»

     26 січня в районній бібліотеці для дітей за участю учнів 2-Б класу відбулася гра-подорож «Шляхами казок Шарля Перро», приурочена до 390-річчя від дня народження французького казкаря Ш. Перро. Мета заходу – розширити казковий світ зарубіжних письменників; заохотити маленьких користувачів до читання, знань; сприяти розвитку рухливості, швидкої реакції, мистецьких здібностей, гуртового спілкування, контакту.
     Захід проводився у формі гри-подорожі. Маленьким учасникам було запропоновано умовну подорож до Франції на казковому поїзді, місце зупинки якої – замок Шато Бретей. Це казковий дім, в якому живуть казки «Спляча красуня», «Червона Шапочка», «Попелюшка», «Хлопчик з пальчик», «Кіт у чоботях» та багато інших. Завдяки відео-презентації, діти мали чудову нагоду наочно познайомитися з цим дивовижним замком, в якому французький письменник Ш. Перро складав свої казки, буваючи в гостях у сімї Бретей.
     Щоб було цікавіше «подорожувати», учасники заходу розділились на дві команди: команда Кота у чоботях та команда Попелюшки. Діти із задоволенням взяли активну участь у різноманітних завданнях, вікторинах, конкурсах «Одягни казкового героя» та «Намалюй казкового героя», що стосувалися світу казок Ш. Перро.
     Під час гри-подорожі маленькі читачі проявили свої знання, кмітливість, мистецькі здібності, активність, а головне – бажання читати і знати.  
  

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.