середу, 24 січня 2018 р.

«Вона – наш витвір, наша мрія, соборна, вільна Україна»

     23 січня  в районній бібліотеці для дітей до Дня Соборності України відбулася година соборності «Вона – наш витвір, наша мрія, соборна, вільна Україна», на який було запрошено учнів 8-А класу. Мета заходу – поглиблення знань учнів про історичний факт злуки УНР та ЗУНР; виховання національної свідомості й людської гідності в юнаків та дівчат; формування у підростаючого покоління рис громадянина України; виховання гордості бути українцем.
     В ході заходу було використано історичні матеріали: про прийняття IV Універсалу в 1918 році; про підписання Акту злуки 22 січня 1919 року; про перше святкування Соборності у Карпатській Україні 22 січня 1939 року в місті Хуст (на той час – Автономній республіці Чехословаччини); про утворення в 1990 році «живого ланцюга» від Києва до Львова як прояв соборності західних і східних, північних і південних земель України. Окрім поданого тематичного матеріалу учасникам заходу було запропоновано перегляд літератури «День Соборності України – 22 січня» та відеофільм «Свято єднання».
     В результаті проведеного заходу учні розширили свій кругозір щодо матеріалів в рамках Української революції 1917-1921 р.р.   

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.