понеділок, 12 червня 2017 р.


Відзначали Міжнародний день казок 
та засвоювали гарні манери

Добро породжує добро – так вчать казки. Саме на цьому справедливому переконанні було побудовано літературну мандрівку для молодших відвідувачів бібліотеки, приурочену до Міжнародного дня казки, яка так і називалась «Казок країна чарівна». Третьокласникам було запропоновано поміркувати над тим, чому навчає нас народна творчість, в чому полягає особливість казок та яке реальне підґрунтя мають оповідання про вигадані події.

Поділившись з бібліотекарем своїми міркуваннями, діти охоче пристали на пропозицію здійснити уявну подорож Країною казок, під час якої на них чекали цікаві зупинки «Вгадайка», «Упізнай казку», «Театральна» і «Конкурсна». Заінтриговані хлопчики та дівчатка активно відгадували улюблених персонажів, впізнавали літературні твори й мультфільми по озвучених уривках і навіть рядках, проявляли артистичність через перевтілення у казкових героїв та ерудованість у веселій вікторині. Неймовірно сподобалось дітворі змагатись у конкурсах «Чий це портрет?», «Докажи слівце?», «Назви більше», «Пригадай друзів», «Справжні актори», «Фантазери». Так в іграх та веселощах час збіг непомітно, а всі учасники літературної мандрівки збадьореними і задоволеними повернулись до пришкільного табору.

Не менш насичена програма наступного дня чекала на другокласників Березанської школи, увазі яких було представлено етикет-шоу «Етикет: так просто і так складно». Для початку маленькі гості підтримали бесіду на тему «Гарні манери», потім прослухали інформаційний блок «З історії етикету», далі – засвоїли основні положення «Пам’ятки вихованої людини», і врешті – підкріпили отримані знання у ситуативній формі.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.