середу, 3 травня 2017 р.


«Чарівне моє довкілля»
Живописне довкілля, рідна природа чарують нас в усі пори року. Ми, українці, маємо гордитися тим, що доля подарувала нам це диво – чарівну й неповторну красу природи. Та її багатства небезмежні. Маємо їх дбайливо оберігати, як порядні господарі. Так роблять в усьому світі, бо проблеми екології, охорони навколишнього середовища нині найважливіші, адже природа – це наше життя, наше здоров’я. Саме цій темі було присвячено День бібліографії, який відбувся у районній бібліотеці для дітей з нагоди Дня довкілля.

У ході заходу допитливі школярі дізналися, що у 1972 році Генеральною Асамблеєю ООН засновано День довкілля. Зараз його ударною працею відзначають жителі близько 170 країн світу. За традицією, в цей день усі бажаючі упорядковують і озеленюють свої двори і вулиці. У 1990 році День довкілля було проголошено міжнародним. Тоді ж ця назва вперше пролунала і в нашій державі. Про те, як саме відзначають цю дату, маленькі читачі дізналися з інформаційного досьє «День довкілля в Україні». 
Окрім того, їхній увазі було представлено прес-інформацію «Глобальні проблеми людства» та бібліографічний огляд «Зелена моя планета». А закріпили отримані знання за допомогою екологічної вікторини, яка допомогла дітям засвоїти змістовний теоретичний матеріал.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.