середу, 19 квітня 2017 р.


«Читаємо твори Володимира Рутківського»
«Читаємо твори Володимира Рутківського» – під таким гаслом, співзвучним з обласною акцією до 80-річчя видатного поета, прозаїка, дитячого письменника та журналіста, 18 квітня пройшов День читання у володіннях Березанської районної бібліотеки для дітей. На гостей закладу та справжніх друзів книги чекала насичена, змістовна програма, що прийшлася до вподоби як молодшим школярам, так і підліткам.
Спочатку бібліотечні працівники завітали в гості до шестикласників місцевої школи, для яких підготували цікаву літературну годину під назвою «Джура української літератури». У ході зустрічі допитливі учні переконалися, що Володимир Рутківський – письменник, який не лише зберігає найкращі традиції класичної української літератури для дітей, а й створив новий, сучасний художній простір. Розпочавши з пригод окремих героїв, письменник з часом розгорнув перед читачем багатовимірне минуле українського народу. Аби дізнатися, що ж саме його спонукало працювати в даному напрямку, дітям було запропоновано детальніше ознайомитися з основними віхами життєвого і творчого шляху майстра слова. Дійсно, літературна доля нашого письменника-земляка – незвичайна і складна, проте сьогодні його твори отримали заслужене визнання та любов серед прихильників різного віку. А учасники заходу, як виявилось, теж віддані шанувальники тетралогії «Джури», адже завзято долучилися до обговорення улюблених персонажів та їхніх пригод.
Не менш активно проявили себе й учні четвертих класів, увазі яких бібліотечні працівники представили електронну презентацію «Письменник з душею дитини», що містила в собі цікаві факти з біографії Володимира Рутківського. 
Чималий інтерес у малечі викликали голосні читання повісті «Ганнуся. В гості до лісовика». Особливий ентузіазм у школяриків викликали ігри «Хвиля» та «Дощик», які передбачали декламування поезії зі зміною інтонації, гра «Відшукай антонім» й творче завдання «Як складають вірші».
            У веселій та натхненній атмосфері для учнів початкової школи було проведено конкурс малюнка «Читаємо та малюємо твори В. Рутківського», у ході якого маленькі поціновувачі  книги продемонстрували глибокі знання  творчого доробку відомого письменника та неабиякі образотворчі таланти. А для тих, хто тільки запалився бажанням познайомитися з його творчістю, було запропоновано викладку літератури «Книжкова галактика В. Рутківського».




Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.