вівторок, 28 березня 2017 р.


«Книга просить на гостини, в неї свято – іменини»


Щороку сонячний березень для бібліотек України, які обслуговують дітей та юнацтво, – місяць надзвичайно насичений та сповнений приємними клопотами, адже саме цієї пори традиційно відзначається Всеукраїнський Тиждень дитячого читання «Нині свято читання, всім на здивування». Бібліотечні заклади Березанщини, як завжди, готуються до такої важливої події ґрунтовно та відповідально – організовують цикл святкових зустрічей для маленьких та юних поціновувачів книги. Але, безперечно, найбільш видовищно виглядає урочиста програма, присвячена відкриттю тижневого святкового марафону. Цьогоріч вона проходила під назвою «Книга просить на гостини, в неї свято – іменини». 
 


Гостей на книжчин день народження до районної бібліотеки для дітей прибуло чимало – учні 2-го, 3-го та 4-го класів Березанської школи, усі вони – чемні, активні, начитані й добре обізнані в казковому розмаїтті. У ході іменинного заходу дітвора дізналася багато нової цікавої інформації з мультимедійної презентації про історію виникнення книги, про перші написи на печерних стінах, глиняних дощечках, пергаментах, папірусах, берестах і врешті-решт на папері. Ведучі святкової зустрічі А.В. Спаська та А.П. Голокоз привернули увагу малечі і до творців рукописних видань, і до розвитку книгодрукування, і до книг-рекордсменів. Окрім того, усі разом маленькі фантазери поміркували про те, якими ж будуть бібліотеки майбутнього, а Настя Боярчукова та Сашко Бердник продекламували зворушливі поетичні вітання на честь ЇЇ Величності Книги. І королева Книга віддячила своїм маленьким шанувальникам, ближче познайомивши їх зі своїм королівством та казковими героями, які в ньому мешкають. Так на гостини завітали Незнайко (Софійка Грек) та Червона шапочка (Софійка Ковалишина), а веселий Карлсон прибув з неїстівним, але дуже гарним іменинним тортом (Олександра Журба). А як же запрошені розважалися? І співали, і танцювали, і водили хороводи, і розгадували авторів та назви цьогорічних книг-ювілярів за наведеними уривками. Особливо урочисто пройшла церемонія нагородження дипломами і солодкими презентами найкращих читачів та найактивніших учасників бібліотечних заходів – Маргарити Велико, Олександри Журби, Лізи Гречун, Діани Серкез, Анастасії Боярчукової, Олександра Бердника, Софії Ковалишиної,  Софії Грек, Марії Невмержицької, Наталії Потапенко та Вероніки Потапенко. Без улюблених солодких ласощів, які люб’язно презентувала приватний підприємець Наталія Хоміцька,  не залишився жоден із маленьких гостей свята.

Але це далеко не всі цікавинки: протягом останнього березневого тижня на шанувальників літератури для дітей чекали День казки (літературна година з нагоди 135-річчя К. Чуковського «Казки дідуся Корнія», День байки (до 190-річчя від дня народження Л. Глібова «Чарівник української байки»), День поезії (поетичний вернісаж «Світ, що поруч з тобою», День музики (музична панорама «Народжені, щоб творити», присвячена знаменитим композиторам Людвігу Ван Бетховену та М.В. Лисенку. Увазі школярів також було запропоновано віртуальну експедицію «Подорож до країни Інтерляндії», відеоекскурс «Українська революція 1917-1921 років» та книжкову виставку «Бібліотека + Родина = Читаюча дитина».



Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.