пʼятницю, 17 лютого 2017 р.


В гостях у казки Шарля Перро

     Казка — це особливий дитячий світ, де діти почувають себе госпо¬дарями, У цій незвичайній країні діти вчаться і виховують у собі доброту, співчуття, вміння співпереживати, допомагати, радіти і журитись за інших, вони стають добрішими, бо бачать, що зло засуджується, а перемагає добро. То навіщо ж їм робити зло? Нащо мати погані звички, коли їх всі висміюють і засуджують? Чого ж бути неуком, якщо всезнайком бути набагато цікавіше і престижніше! А ще у казці можна помріяти про все на світі. Бо ж на те вона і казка- у ній все можливо.
     16 лютого 2017 року в районній бібліотеці для дітей відбулося засідання клубу «Дивосвіт казок», літературний калейдоскоп  «Чарівний світ казок Шарля Перро», на яку були запрошені учні 3-А та  3-Б  класів Березанської школи. 

     Під час зустрічі діти дізналися про одного з найвідоміших казкарів світу — Шарля Перро, пригадали казки, які їм читали батьки в ранньому дитинстві, як-от: «Червона Шапочка», «Хлопчик-Мізинчик», «Попелюшка», «Кот у чоботях», «Осляча шкура», «Подарунки феї»  та інші, познайомилися з виставкою книг казкаря.
     З великим задоволенням діти  складали пазли ілюстрацій до казок Ш. Перро; брали участь у бліц-вікторині «Калейдоскоп улюблених казок»;
 читали уривки-перевертні з казок «Кіт у чоботях», »Хлопчик-мізинчик», «Синя борода», вгадуючи зміст слів  та назви казок; у «Бюро знахідок» відгадували господаря загублених казкових речей.
     Маленьким читачам було запропоновано перегляд цікавої презентації «Найдобріший казкар Шарль Перро», після чого пригадали фільми, створені за його казками, взяли участь в музичних конкурсах з переодяганням в казкових героїв  Кота в чоботях та Червону Шапочку, які, до речі, проявили чудові акторські здібності. Напри кінці дійства Червона Шапочка пригостила всіх своїх гостей смачними пиріжками.
      Діти ще дізналися, що за сюжетами казок Перро створено опери «Попелюшка», «Замок герцога Синя Борода», балети композиторів П.І.Чайковського  «Спляча красуня» та С.Прокоф’єва «Попелюшка» й з цікавістю прослухали уривки з цих видатних творів.
     Найбільша заслуга Ш. Перро полягає у тому, що він увів казку в літературу, і це чудово, бо казки дуже гарні, і тепер вони ніколи не забудуться. 





Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.