суботу, 25 лютого 2017 р.


Ця мова, наче пташка світанкова

     24 лютого в районній бібліотеці для дітей відбулася мовознавча гра «Ця мова, наче пташка світанкова», присвячена Міжнародному дню рідної мови.
     Мета заходу – донести значимість досконалого знання рідної мови, формування любові й поваги до рідної мови, до сімї, до Батьківщини.
     «Із слова починається людина, із мови починається мій рід… Моя ласкава, мамина, єдина – щебече соловейком на весь світ», - такою красивою фразою звернулася ведуча  до учасників заходу, якими були учні 2-4 класів.

     Українська мова – це безмежний океан. Вона мелодійна, як пісня соловїна, прекрасна і барвиста, неначе веселка. Особливо милозвучна українська мова в колискових піснях, віршах, казках. Тож з великими зацікавленістю та задоволенням слухали казку В. Сухомлинського «Пісню нікому не вбити», співали українські пісні, брали участь у конкурсі «Віночок українських пісень», слухали уривки з творів Великого Кобзаря та доповнювали його творчість виконанням пісень.
     В конкурсних змаганнях діти показали, що вони добре знають українські загадки, скоромовки, прислів’я, відгадували приховані імена, загублені букви, загублені ноти в словах, замінювали фразеологізми синонімами, римували вірші. Одним словом, довели, що досконало володіють рідною мовою і дуже її люблять за лагідні, чарівні слова, котрі вони постійно вживають у своєму лексиконі. 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.