неділю, 11 грудня 2016 р.


«Знайомтесь, невідоме про відомих»

     8 грудня в районній бібліотеці для дітей проведено інформаційну годину «Знайомтесь, невідоме про відомих» для користувачів 5-7 класів. Ведуча заходу Антоніна Спаська підготувала для школярів деякі цікаві і водночас несподівані факти з життя відомих зірок, які змушують здивуватися або навіть й подивитися на свого кумира трохи з іншого боку. Наприклад, актриса Ширлі Хендерсон, яка зіграла в «Гаррі Поттері» 13-річну дівчинку, на момент зйомок було майже 40 років. IQ Арнольда Шварценеггера – 135. Голос Майкла Джексона , з того моменту, як він почав співати (11 років) – не змінювався, як це зазвичай відбувається з віком. Фідель Кастро потрапив до Книги рекордів Гіннеса, переживши 638 замахів різними способами. У Мерелін Монро на ногах було по шість пальців.

     Серед письменників у поле зору потрапили Ернест Хемінгуей, у якого була пейрафобія – боязливість публічних виступів; Вільям Шекспір, котрий народився і помер в один і той же день – 23 квітня; Лев Миколайович Толстой, котрий замість натільного хрестика носив портрет французького просвітителя Ж.Ж. Руссо; Агата Крісті під час Першої Світової війни працювала медсестрою у військовому шпиталі; Антон Павлович Чехов був залишений на другий рік в 3-му класі через відставання в словесності.
   Багато цікавинок оповідалося й про відомих художників, воєначальників, полководців, політичних діячів.
     Дана інформаційна година для користувачів була корисною, оскільки більшість із них виявили бажання взнати більше про життя інших знаменитостей.   


Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.