пʼятницю, 18 листопада 2016 р.


«Читай -  пізнай свій рідний край!»

   15 листопада районна бібліотека для дітей в рамках обласної літературної акції провела завершальні заходи, присвячені 80-річчю від дня народження М. Вінграновського, та 215-річчю від дня народження В.І. Даля.

     Для користувачів 4 класу було проведено голосні читання по творчості краяна Миколи Вінграновського під назвою «Дивовижний світ пташиного життя». Учнів ознайомлено з життям і творчістю письменника, який написав багато повістей і оповідань для дітей. Один з його творів «Гусенятко» було вголос зачитано, після чого пройшло обговорення в рамках проведеної паралелі між життям птахів і людей. Учасникам заходу також запропоновано  конкурс приказок, прислів'їв і повір'їв про гусей та цікавинок про цих птахів, ознайомлено з виставкою творів письменника.
     П’ятикласникам було проведено ілюзіон мовної словесності по творчості В.І. Даля. Дітям запропоновано презентацію по творчості митця «Собирал человек слова…». Більш детально зупинились на періоді творчості під час проживання  у Миколаєві, зокрема, на «Толковом словаре живого великоруссукого языка», після чого проведено конкурс «Відгадай загадки Даля», калейдоскоп прислів’їв, змагання між командами на знання скоромовок та робота зі словником В.І. Даля.

     Зацікавленим учням також було запропоновано книжковий перегляд етнографа, лінгвіста і письменника Володимира Івановича Даля.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.