вівторок, 26 грудня 2023 р.

 Дивитись на світ радісно

28 грудня своє 55-річчя від дня народження відзначає Іван Михайлович Андрусяк – один з найкращих і найпопулярніших сучасних українських дитячих письменників, поет, прозаїк, журналіст, літературний критик, перекладач, видавець.

Іван Андрусяк автор понад 30 книг для дітей, 13 поетичних збірок, трьох збірок есеїв для дорослих читачів, низки перекладів із англійської,  польської мов. Вірші Андрусяка перекладалися й публікувалися  в періодиці та антологіях у 12 країнах світу.

Книги Івана Андрусяка – це постійне відкриття, незвичайні враження, захоплюючі сюжети, яскраві ілюстрації. Серед улюблених книжок дітвори – «Зайчикова книжечка», «Хто боїться зайчиків», «Стефа і її Чакалка», «Дядько Барбатко сміється», «Звіряча абетка».

Широку популярність йому  принесли книги написані саме для дітей, недарма про нього кажуть, що він : «справжнісінький дитячий письменник; розбишацький і позитивний, веселий і кумедний; він любить дітей і пише для них…"».

         До ювілейного дня народження письменника на абонементі бібліотеки для дітей оформлено перегляд літератури «Іван Андрусяк – автор розбишацьких пригод та добрих капостей». Запрошуємо вас познайомитися з його чудовими книжечками, адже вони розраховані для читання і дітьми, і дорослими. Це авторська розмова про добро і зло, співчуття і жорстокість, радість і горе, сміх і сльози – тобто про все те, про що неодмінно треба говорити з дитиною. Але не просто говорити, а відповідально, доступно, з добром і любов’ю – так, як уміє це робити один із найулюбленіших письменників сучасної української дітвори Іван Андрусяк.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.