четвер, 14 вересня 2023 р.

Письменники – ювіляри

      16 вересня святкує своє 75-річчя популярна англійська дитяча письменниця Джулія Дональдсон. Вона не просто письменниця, а талановита драматург, поетеса, акторка та співачка. ЇЇ книги стали легендами у світі дитячої літератури та подарували неймовірне проведення часу, як дітям, так і дорослим. Історії створені Джулією знайшли своє продовження не лише в книгах, а й у мультиплікаційних стрічках, виставах, кліпах, піснях та іграх.

       Всесвітню славу письменниця здобула тільки після того, як світ побачив твір «Груффало», про лісове чудовисько, яке потім виявилося зовсім і не страшним. Книга отримала кілька премій, була перекладена більш ніж на 40 мов, продано більше 10 мільйонів екземплярів по всьому світу, по ній був знятий мультфільм.


       Перше творіння Дональдсон настільки сподобалося читачам, що вона       активно зайнялася цією сферою діяльності. На сьогодні в її арсеналі 184 творіння. З них 64 дитячі книги, а рещта 120 призначені для шкільного використання і включають спеціальну схему фонетичного читання. На разі, українською мовою видано 15 книг.

Найвідоміші з них: «Груффало», «Місце на мітлі», «Зоґ», «Равлик і кит», «Де моя мама?» і «Слідча Неллі».

       В нащій бібліотеці підготовлено перегляд літеретури «Неймовірний світ Джулії Дональдсон». З книжками від легендарної авторки ви не лише полюбите читання, а й з захопленням проведете свій час.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.