понеділок, 14 червня 2021 р.

Літературна рекомендація

Завітайте до нас у бібліотеку для дітей, щоб почитати одну з найкращих книг світової літератури - "Хатина дядька Тома" і отримати неабияке задоволення! Цікаві факти про роман «Хатина дядька Тома» розкажуть про твір, що привернув увагу світової громадськості до проблеми рабства.
📖 Прийнято вважати, що роман «Хатина дядька Тома» багато в чому сприяв загостренню місцевого конфлікту на грунті рабства, що в свою чергу вилилося в громадянську війну в США в 1861-1865 роках. 
📖 Після виходу цього роману письменники з південних штатів США випустили кілька книг, в яких спростовували роман Бічер-Стоу. Таким чином виник окремий жанр літератури під назвою « Анти-Том». У цих книгах рабовласники описувалися добропорядними і сердечними людьми, в той час як чорношкірих невільників порівнювали з дітьми, які не здатні жити без нагляду білих.  
📖 Роман «Хатина дядька Тома» був заснований на реальних подіях. Авторка роману довела це в іншому своєму творі «Ключ до хатини дядька Тома», в якій відкинула всі звинувачення і привела в приклад безліч свідчень його достовірності. 
📖 Дядько Том був включений до першої двадцятки літературних героїв, які зіграли важливу роль в історії всього людства. Цей список був опублікований в 2006 році в США в книзі «101 найвпливовіша літературна особистість».

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.