понеділок, 24 травня 2021 р.

День народження Артура Конана Дойля

22 травня 1859 року в шотландському Единбурзі, в родині ірландських католиків народився хлопчик Артур Ігнейшус Конан Дойль, якому через кілька десятиліть судилося стати одним з найвідоміших письменників Британії і всього світу. Однак, Артур Конан Дойл був не тільки письменником, але і поетом, лікарем, політиком і сценаристом.
З його ім'ям в основному пов'язані найулюбленіші у читачів персонажі - Шерлок Холмс і доктор Ватсон. Але крім них письменник придумав ще колоритного профессора Челленджера, вченого з прізвищем, яка підкреслює його неспокійний і вибуховий характер, і красномовного і переконливого бригадира Жерара. Цікавий факт, що на момент написання «Собаки Баскервілів» в 1900 р, Артур Конан Дойл був найбільш оплачуваним в світі автором. Доречі, письменник насправді попрацював сищиком. Вивчивши справу про людину, якого звинувачували у вбивстві чужої худоби, йому вдалося виявити нові докази і домогтися перегляду справи.
Відомо, що Артур Конан Дойл неодноразово зізнавався, що ненавидить Шерлока Холмса, оскільки йому хотілося писати більш серйозні твори, а його прихильники вимагали від нього продовження історій з сищиком.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.