середу, 24 березня 2021 р.

Огляд нової літератури - "Лотта та її катастрофи"

Презентуємо вам серію книг для підлітків та дітей молодшого шкільного віку - "Лотта та її катастрофи". Ці книги ви можете брати для читання по абонементу в бібліотеці для дітей! Завітайте до нас та встигніть першими обрати ці чудові книжки. Ось коротенький опис кожної книжки!
Книга 1. Скрізь повно кроликів. Знайомтесь із «Лоттою та її "катастрофами"» та першою книгою нової серії «Скрізь повно кроликів» в цікавому сучасному перекладі українською! Створили Лотту відома німецька дитяча письменниця Аліс Пантермюллер і талановита художниця-ілюстратор Даніела Коль. Це незвичайний щоденник начебто звичайної десятирічної дівчинки, яка понад усе мріє про домашню тваринку: кролика, собачку або хоча б маленьку овечку. Та чомусь мама натомість дарує їй ненависну блокфлейту, через яку, на думку Лотти, у її житті постійно трапляються «катастрофи»... Книжка припаде до смаку дітям та дорослим, які люблять веселі пригоди і готові до захопливого читання та невпинного реготання!
Книга 2. Наскільки все куме-е-едно? Зустрічайте другу книгу серії «Лотта та її "катастрофи"» «Наскільки все куме-е-едно» від сучасної німецької дитячої письменниці Аліс Пантермюллер й відомої художниці Даніели Коль! Чи вдасться Лотті з її найкращою подругою Шаєн побороти ансамбль БАРАНИЦЬ та РОКЕРІВ і що при цьому трапиться куме-е-едного читайте у цій книзі. Химерні пригоди тривають! Новинка припаде до смаку дітям та дорослим, які люблять читати, полюбляють веселі пригоди й готові до захопливого читання та невпинного реготання! Вперше українською мовою!
Книга 3. Заклинателька змій. Нарешті настали канікули! Більшість моїх однокласників залишаються вдома. Тільки наша родина їде на біохутір до Баварії. Хоча я та мої брати-дурбецали вирішили, що це геть нечесно і краще відпочивати на якомусь острові в Середземному морі. Але, з іншого боку, на біохуторі повно всіляких тварин, а я їх страшенно люблю! До того ж тепер на них можна потренуватися, адже я навчилася заклинати змій. На хуторі, мабуть, немає змій, проте для заклинання згодяться й дощові черв’яки, які залюбки танцюватимуть під мою блокфлейту. Потрібно лише дібрати правильні звуки… Для захопливого читання та невпинного реготання!
Книга 4. Фокус-покус і кіно. Одного дня Лотта захворіла на вітрянку й не пішла до школи. Проте радості з того мало, бо що робити вдома, якщо вона не має жоднісінького улюбленого заняття? Тож разом із Шаєн вони понапридумували собі купу всіляких пречудових хобі: стрибки з парашутом, пірнання з акулами або розкопки скелетів динозаврів і все таке. Та, на жаль, вони не знали, як усе це здійснити. Хоча то байдуже, бо для початку можна просто стати знаменитими. І для цього вони вирішили зіграти в кіно головні ролі! А що з того вийшло — читайте докладніше у книжці.
Книга 5. Тварини, рятуйтесь. У Лоттиному класі сталося щось абсолютно неймовірне: 5-Б виграв конкурс! І тепер учні цього класу мають розмалювати будівельний паркан, та ще й тваринами під загрозою вимирання. Зрозуміло, що Лотта з Шаєн докладають чималих зусиль. Адже вони не хочуть, щоб зникли панди, тасманійські дияволи і все таке. Лотті спало на думку намалювати черепаху Купу, тому що ця бідолашна тварина живе вдома одна-однісінька. Вона, звісно, старезна й трохи нуднувата, але Лотта все одно не хоче, щоб вона вимерла! Добре, що в зоопарку є ще багато різних тварин, яких можна врятувати…
Книга 6. Останній цьомчик лося. З будь-якою десятирічною дитиною трапляються пригоди. Але, не кожен може про них розповісти так, щоб всі навколо починали голосно сміятися. Перед вами щоденник звичайної десятирічної дівчинки Лотти. Вона, як ніхто інший, вміє з властивим їй дивним почуттям гумору, описувати власні численні "катастрофічні" пригоди. У новій частині своїх веселих пригод, вона повідає про те, як разом з батьками, братиками і своєї кращою подружкою Шаєн, вирушили на кораблі, проводити літні канікули до Швеції. Лотта наповнить гумором розповіді про те, як вони будуть жити, як то кажуть, в диких умовах. Вона розповість про ночівлю в наметі, далеко від цивілізації і про подолання страхів перед тими, хто населяє ліс, такими істотами як вовки, ведмеді і навіть тролі. Але, побувають вони не тільки в дикій місцевості, їм вдасться відвідати незабутній парк "Світ Астрід Ліндгрен". Всі свої численні пригоди, вони будуть записуватимуть, щоб потім поділитися враженнями з їхнім другом Паулем.
Книга 7. Сирна лихоманка Відколи розпочався новий навчальний рік, у Лоттиному класі панує нестерпний сморід. І винен у цьому бутерброд її нового однокласника Ремі. Він родом із Франції й постійно їсть хліб із камамбером, чи як там той смердючий сир називається. На жаль, пані Кака?ло посадила Ремі прямісінько між Шаєн і Лоттою. Шаєн він навіть подобається, а ось Лотті — навпаки!!! Адже він щодня приносить їй якийсь подарунок: плюшевих котиків, футболки із сердечками і все таке. Отож Лотті треба терміново якось позбутися цього Ремі. У крайньому разі за допомогою її блокфлейти.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.