четвер, 20 лютого 2020 р.

«Майдан – це стан душі і поклик серця»
Напередодні шостої річниці трагічних подій на Майдані Незалежності по всій Україні відбуваються заходи щодо вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні. Районною бібліотекою для дітей було проведено інформаційну годину «Майдан - це стан душі і поклик серця», яка пройшла у формі діалогу  з  учнями 9-их класів Березанського ЗЗСО.
Бібліотекарі разом з присутніми пригадали трагічні події шестирічної давності, які відбулися на Майдані, у серці України – Києві – взимку 2014 року, які вже ввійшли в нашу історію, та згадали Героїв Небесної Сотні. Патріотичне піднесення збудило в серцях дітей найщиріші почуття. Школярі задавали багато питань, на які разом з бібліотекарем Аллою Голокоз намагалися знайти достовірні відповіді. Молодих людей цікавило майже все: що спонукало учасників Майдану ризикувати своїм життям, що вони відчували, коли над їхніми головами пролітали кулі, яке майбутнє чекає Україну, чи задоволені ми всі наслідками революції і таке інше. Розмова вийшла дуже цікавою та плідною.
Під час заходу лунали поетичні рядки Ліни Костенко про Україну, Майдан, Небесну Сотню. Відбувся перегляд документальних фільмів «Майдан: як все починалось» та «Небесна Сотня».
Підводячи підсумки зустрічі ведуча заходу зазначила, що саме завдяки Майдану наша держава довела всьому світові гідність, мужність і тверду волю українців до справедливості.
Кожен здійснив особистий подвиг – віддав найцінніше – своє життя за майбутнє рідної землі. І пам’ять про всіх невинно убитих повинна згуртовувати нас, живих, давати нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі.
Насамкінець присутні вшанували пам’ять про тих, хто віддав своє життя на Майдані за перемогу добра над злом, правди над несправедливістю, за людську гідність і щасливе майбутнє свого народу хвилиною мовчання.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.