вівторок, 12 листопада 2019 р.

«Мови нашої слова, наче музика жива»

         Любити, шанувати і плекати рідну мову – святий обов’язок кожного українця. Щороку, 9 листопада, наша країна відзначає чудове свято – День української писемності та мови. Саме до цієї дати районна бібліотека для дітей  запросила учнів 4-их класів до Читай-міста в «Літературне кафе» на мовознавчий турнір «Мови нашої слова, наче музика жива».
Бібліотекар  розповіла про тяжку долю нашої співучої мови, про її шлях до здобуття статусу державної. Ознайомила дітей з історією виникнення і розвиток української мови та багатющі її  можливості. Донесла присутнім про значення мови  в житті кожної людини, зачитала рядки з віршів про мову відомих українських дитячих письменників.
Потім читачі змагалися у конкурсах: «Візитна картка», «Загадковий кошик», «Народна мудрість», «Я-артист» та інші. Створювали колаж каліграму з українських прислів’їв та приказок. Слухали українські колискові пісні у виконання Ніни Матвієнко. Всі разом  здійснили подорож по книжковій виставці  «Моя мова українська – батьківська, материнська».
Присутні жваво висловлювали свої думки і враження, зацікавилися новими книжками, які були представлені на виставках.




Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.