понеділок, 10 грудня 2018 р.


«Подорож до Країни Права»
В рамках Всеукраїнського тижня  права бібліотекарі Березанської районної бібліотеки для дітей Голокоз А.П. та Спаська А.В.   познайомили маленьких «правознавчиків»   зі змістом основних статей Загальної Декларації прав людини, Конвенцією ООН про права дитини, яка  захищає  їх щасливе дитинство і майбуття.
            Діти з цікавістю перегорнули сторінки цієї найважливішої для них книги, зазирнули у далеке минуле, у якому одноліткам сучасних дітей було нелегко жити, бо не було законів, які б оберігали їхнє життя. Про ці закони діти дізналися у формі гри «Пошта казкових героїв». Також проведено «Казкову правову вікторину», в якій описувалися негативні ситуації, у які потрапили казкові герої. А учні в свою чергу визначали, які права, визначені Конвенцією про права  дитини, були порушені стосовно казкових героїв. 
        На цій зустрічі   першокласники також засвоїли свої обов’язки, допомогла їм у цьому захоплююча гра «Виконуємо свої обов’язки». Працівники зачитували уривки з казок, у яких герої не виконують своїх обов’язків, учні із завзяттям їх називали. Багато нового, цікавого та корисного подарувала сьогоднішня година права нашим маленьким «читайликам».
            Дійсно, у дитячому віці неможливо знати детально всі закони. Але основне, що стосується їх, вони повинні знати. Тому метою нашого заходу було ознайомити дітей з основними правами дитини. Прищеплювати розуміння того, що людина живе в багатосторонньому світі і повинна вміти користуватися правами з Декларації прав дитини. Виховати почуття гідності, відповідальності за свої вчинки.
            Великий педагог В.О. Сухомлинський казав: « Сьогодні – діти, завтра – народ!» Звичайно, діти – майбутнє нашої країни, і від їхнього розвитку, знань, вмінь залежатиме, якою буде наша Україна.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.