четвер, 5 квітня 2018 р.

«Читай, я буду слухати»
     4 квітня в районній бібліотеці для дітей в рамках Міжнародного дня дитячої книги відбулися голосні читання для учнів 3-4 класів під назвою «Читай, я буду слухати». Захід проводився з метою виховання культури читання й розмовного стилю; любові до книги у підростаючого покоління; оволодіння технікою правильного, виразного читання та читання в особах.
     Одного разу Альберта Ейнштейна запитали, як можна зробити дітей розумнішими. Його відповідь була простою і мудрою: «Якщо ви хочете, щоб ваші діти були розумні, читайте їм казки. Якщо ви хочете, щоб вони були ще розумнішими, читайте їм ще більше казок». Отож, наслідуючи принципи великого вченого і винахідника, бібліотекарі влаштували для юних користувачів голосні читання казок відомого казкаря Г.Х. Андерсена «Огниво» та «Дикі лебеді». Діти по черзі виразно, з інтонацією зачитували уривки з цих улюблених творів та коментували прочитане.
     Також відбулося знайомство з художньою літературою із нових надходжень. Дітлахи по черзі вголос читали уривки з книг Сари Неш «Найніжніші обійми у світі» та Джиліан Лоубел «Для тебе і для мене», які їх заінтригували й викликали бажання дочитати до кінця.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.