четвер, 19 квітня 2018 р.

«Природа захисту благає»
     19 квітня в районній бібліотеці для дітей відбулося інформаційне вікно «Природа захисту благає», присвячене Всесвітньому дню Матері-Землі та Дню довкілля, який щороку відзначається в Україні в третю суботу квітня. День довкілля з’явився завдяки підписанню спеціального Президентського Указу в 1999 році.
     Районна бібліотека для дітей в рамках цих важливих природно-екологічних дат провела захід з метою підвищення рівня свідомості дітей в питаннях, що стосуються збереження навколишнього середовища.
     Учасники заходу отримали цікаву інформацію щодо історичних моментів Міжнародного дня довкілля. Варто знати, що спочатку свято було спрямовано на відзначення Стокгольмської конференції з довкілля. І саме ця подія стала доленосним початком екологічного руху на всій планеті. Відтоді жителі різних держав почали не лише говорити про важливість захисту здорового та чистого стану навколишнього середовища, але й розуміти необхідність запровадження заходів, спрямованих на його удосконалення та очищення.
     На інформаційній частині заходу розглянули вісім основних екологічних проблем в Україні: неякісна вода; забруднення повітря; деградація земельних ресурсів; знищення лісів; небезпечні геологічні процеси; побутові відходи; об’єкти військової діяльності; Чорнобильська катастрофа.
     Восьмикласникам також було запропоновано перегляд відеофільму «Брудна планета» та перегляд літератури «Будь природі другом».


Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.