понеділок, 18 грудня 2017 р.

«Чарівність зимових казок»
     15 грудня для молодших користувачів районної бібліотеки для дітей відбулося останнє засідання  клубу за інтересами «Дивосвіт». Оскільки нинішня зима поки що не балує дітей пухнастим снігом, і санчата та лижі відпочивають у коморі, то найкращий спосіб змістовно провести дозвілля – це читання цікавих книг, за допомогою яких можна помандрувати у краї різдвяних див. Тож даний захід було присвячено зимовим казкам. Дітлахам запропонували літературний калейдоскоп «Чарівність зимових казок» за мотивами казок відомих українських та зарубіжних письменників. Захід проводився з метою зацікавлення дітей до читання книжок у період зимових шкільних канікул.
      Учасникам літературного калейдоскопу було запропоновано вікторину на знання зимових казок Г.Х. Андерсена «Снігова королева», С.Я. Маршака «Дванадцять місяців», віршованої казки Наталі Забілої «Снігуронька» та «Два морози», В.О. Сухомлинського «Ласкавий вітер і холодний вітрюга», «Зайчик і місяць», Єдуарда Успенського «Зима в Простоквашино» ; загадки про зиму, слова-відгадки до яких треба було скласти з вирізаних літер; конкурс «Краща сніжинка» на вміння вирізувати з паперу сніжинки; гра «Сніговик», де із заплющеними очима треба було намалювати казкового Сніговика та гра «Сніжки», де діти продемонстрували свою спритність наввипередки збирати умовні сніжки. І на закінчення заходу, маленьким користувачам було запропоновано за допомогою мультимедійної дошки перегляд серії зимового відеофільму «Маша і Ведмідь».

     В результаті проведеного літературного калейдоскопу діти виявили бажання прочитати твори відомих казкарів, які було їм запропоновано на виставці-інсталяції «Зимова казка».

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.