суботу, 21 січня 2017 р.


«Соборність України – соборність нашої свідомості»

     20 січня в районній бібліотеці для дітей відбулася година історичної пам’яті, присвячена Дню Соборності України, котра проходила в рамках 100-річчя Української революції 1917-1921 років. На даний захід були запрошені учні 6-А та 6-Б класів. Мета заходу: донести до підлітків, що «соборність», це відновлення єдності розмежованого сусідніми державами українського народу та його земель в одну єдину державу – Україну.
     Підліткам було подано у вигляді слайдів історичний матеріал щодо проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося 22 січня 1919 року, акцентовано увагу ще на одну подію, яка відбулася на рік раніше – прийняття IV Універсалу Української Центральної Ради, яким проголошувалася повна незалежність України. Також зосереджено увагу на тому, що офіційно в Україні День соборності відзначається з 1999 року. Учням запропоновано перегляд фото вище згаданих документів та відеоролик тих подій.
     Об’єднавча акція 1919 року залишила глибинний слід в історичній пам’яті українців. Справжню єдність народу у боротьбі за незалежність продемонструвала світові Україна 21 січня 1990 року.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.