пʼятниця, 28 червня 2024 р.

     29 червня виповнюється 175 років від дня народження - Олени Пчілки. Вона була яскравою зіркою української культури, поетесою, прозаїком, драматургом, перекладачем, критиком, педагогом. Письменниця обрала собі псевдонім, який можна прочитати як прекрасна, світла (Олена), трудівниця (Пчілка). І всім своїм життям довела вірність такому імені. 

     На ниві письменства трудилась майже півстоліття, випробувавши перо в усіх літературних жанрах: драми, комедії, повісті та оповідання, байки та ліричні поезії. Значний внесок зробила в розвиток дитячої літератури, написала й видала багато віршів, п'єс, казок, розповідей для дітей. Вона говорила: "Діти - се наш дорогий скарб, се наша надія, се - молода Україна". Серед кращих можна назвати такі твори письменниці, як "Сосонка", "Метелик", "Дивна хатка", "Гарбузова родина", "Снігир та Щиглик" та інші.

       До ювілею письменниці в бібліотеці для дітей оформлено перегляд літератури "Поетичне слово, осяяне любов'ю до дітей". Запрошуємо ознайомитися з творчістю і творами письменниці.





Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.