пʼятницю, 21 лютого 2020 р.

«Відродися моя мова, щоб звучала в серці знову»
Наша рідна українська мова – одна з найбагатших і наймелодійніших мов світу. Її порівнюють з калиною, бо вона така ж красива, як народний, улюблений символ українців, її порівнюють з ніжною піснею соловейка, бо звучить вона так само мелодійно й захопливо.
Напередодні  Міжнародного дня рідної мови, до районної бібліотеки для дітей завітали учні 3-го класу Березанського ЗЗСО, щоб ознайомитися з мовними традиціями, що сягають сивої давнини, та дізнатися про довгий і тернистий шлях розвитку української мови. Ведуча заходу бібліотекар Лариса Швайка розповіла дітям про історію виникнення свята. Воно відносно молоде — до календарів усього світу увійшло тільки у 2000 році, а в Україні почало писати свою історію з 2002 року і відзначається щорічно 21 лютого. 
Для дітей була проведена мовна година «Відродися моя мова, щоб звучала в серці знову». Працівники бібліотеки розповіли про важливе значення мови в житті людини.
Діти вирушили в похід за знаннями до Країни мовних цікавинок, де змагалися у конкурсах: «Розгадай слова», «Чи уважний ти?», «Аукціон домислів», «Мовні перлини». Допитливі читачі розгадували кросворди, ребуси, шаради і головоломки.
Відповідаючи на різноманітні питання учні продемонстрували гарні знання, а також вправно впоралися із завданнями, читаючи скоромовки та розгадуючи значення фразеологізмів. Також бібліотекар ознайомила дітей із оформленою у читальному залі книжково-ілюстративною виставкою під назвою: «Наша мова калинова». Відзначення Міжнародного дня рідної мови було спрямовано на забезпечення школярів інформацією про шлях становлення української мови, прищеплення і розвиток почуття патріотизму, національної гордості за мову, за тих, хто передав нам у спадок цей неоціненний скарб.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.